søndag 25. mars 2012

Pølsesnurr/Skinkesnurr

Skinkesnurrer/pølsesnurr: 12 - 16 stk.
Dette er egentlig en Grethe Rhoede oppskrift som jeg har gjort til min egen :)




Deig

4 dl vann

50 g fersk gjær

1 ss olje (raps/oliven el solsikke)

1/2 ts salt

10 dl Sammalt hvetemel fint

4 ss kruskakli (valgfritt)



Tomatsaus

3 ss tomatketchup

2 ss tomatpuré

1 ss vann



Fyll

200-300 g kokt skinke/annet valgfritt fyll (jg bruker kalkunpølser)

2 vårløk
Andre grønnsaker etter smak og behag.

200 g ost etter ønske

2 ts oregano

1/2 ts pepper


 
Rør ut gjæren i vannet og tilsett olje, salt og mel. La deigen heve til dobbel størrelse på et lunt sted.
Skjær kjøtt/gr.saker i små biter mens deigen hever.

Dette er en porsjon ferdig hevet deig.


Kjevle deigen til en avlang firkant, ca. 30 x 40 cm.


Bland sammen ketchup, tomatpurè og vann. Smør sausen utover deigen. Dryss oregano over.



Strø over osten.

Fordel pølsebitene

Strø over vårløk og pepper.

Rull sammen til en pølse (som med rullekake nesten, pass på så deigen ikke henger fast i benken!).

Skjær pølsen i ca. 1-1,5 cm tykke skiver. Akkurat denne pølsa ble 12 biter.


Legg skinkesnurrene på et stekebrett kledd med bakepapir. Dryss over resten av osten og etterhev snurrene i ca. 15 minutter. Stek dem på 225 °C i 15 - 20 minutter.



Voila, ferdig resultat! Serveres med salat :)

Hver snurr er ca 150-200 kcal, dt kommer helt ann på fyllet!

Ingen kommentarer: