onsdag 22. desember 2010

Oppskrift: Hjemmelaga Sjokolade-risboller

Ingredienser (mammas oppskrift):
Dette skal bli ca 36 stykker.

150 g kokosfett
1 egg

150 g (2 1/2 dl) melis

1 plate kokesjokolade (mørk eller lys)

2 ss sterk kaffe

1 ts vaniljesukker

ca 7-8 dl japansk puffet ris


-----------------------------------------------------------------------------

Fremgangsmåte:


Aller først, legg opp alle formene så de er klare.


Smelt fettet og avkjøl det litt.


Sjokoladen smeltes i kaffen. Gjør dette med en gang, da det tar tid. Dette kan smelte mens du holder på med det andre. Jeg satte plastbollen oppi en kjele med varmt vann, så gikk det enda fortere.


Egg og melis piskes porøst og luftig.


Bland sjokolade og vaniljesukker i eggedosisen.
Tilsett fett under omrøring.
Ha i ris til passe konsistens.


Form raskt til små topper, som settes på bakepapir eller i muffinsformer og settes til avkjøling. Røren stivner fort, derfor lønner det seg å være rask med utformingen av bollene - ergo, som første punkt - sett formene klare! :) Jeg fikk 34 stykker, noen kunne vært mindre, men andre større. Jeg ser på det som litt av sjarmen!

Bon appetitt!

Ingen kommentarer: